Væskefyldte oplevelser til en solrig sommer

Væskefyldte oplevelser til en solrig sommer

Sommeren har fat i Danmark, og solen udtørre vores græsplæner. Der er afbrændingsforbud i det meste af landet og landmændende må vande deres marker. Vores kroppe har også brug for væske. Din nære med demens kan have svært ved at drikke væske nok. Derfor vil jeg i denne blog komme med forslag til, væskefyldte oplevelser til en solrig sommer.

Smootie, lidt juice og frosne bær og frugter – bananen er med til at gøre din smootie fløjsblød.

Du har nok hørt, at man skal drikke to liter væske om dagen. Det råd er faktisk ikke helt ved siden af – hvis det er en gråvejrsdag. Når sommeren kommer med varme fra syd, skal du drikke mere, så du holder væskebalancen i din krop. Hvordan din nære kan indtage væske, uden det behøver at blive drukket af et glas eller en kop.

 

Frugt og bær er fyldt med vand    så når du spiser jordbær får du også væske.

Spis frugt og grønt. Der er store mængder vand i frugt og grønt, og den væske tæller også i regnskabet . Spiser du rugbrød med tomat på, spiser du stort set en rugbrødsmad med vand.

 

Drik mere, og krydr med lidt salt. 

Når du sveder transporteres salt ud af din krop, det er derfor en god idé at spise lidt saltholdigt med i varmen.

Det er ikke svært at gøre det lækkert at drikke lidt mere. I dag kan du købe både knust is som isterninger i bla. Superbrugsen. Har du en blender,  deri kan du lave de mest fantastiske drikke. Iskaffe er lækkert i 25 grader

Knust is er super godt at hælde saft udover, det bliver lidt som slushice. Og is kan spises med en ske.  Og til sidst vil jeg lige vende flødeis, det er jo herligt at spise en magnum i sommervarmen. Flødeis er også god til at “tænde” for tørsten. Er du småtspisende, så er beriget flødeis godt.

Vidste du godt at småtspisende kan få bevilget beriget is fra Skee is? Din læge eller sygehus udskriver en “grøn recept” og du er et skridt nærmere beriget i der bliver leveret til din hjemadresse. (i en kasse med tøris). Beriget is er is fyldt med protein, og er et suplement til proteindrikke.  Her er link til Skee is, hvor du kan læse mere.  https://skeeis.dk/pages/is-paa-recept

 

Nyd sommeren med en masse fantastisk væske.

Nyhedsbrev

Får du stillet de rigtig spørgsmål til din demenskonsulent - og får du den rigtige hjælp?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få min tjekliste over ting, du skal bruge din demenskonsulent til + en lille bonus ❤️