Min baggrund

De sidste tyve år har mennesker med demens og deres pårørende været i hjertet af mit arbejdsliv. Jeg føler mig beriget og samtidig beæret over, at være tæt på mennesker og deres personlige historier fra livet. At jeg på denne måde har været og er en del af en danmarkshistorie, jeg ellers ikke ville være i nærheden af, gør mig ydmyg.

din private demenskonsulent

Jeg er uddannet demenskonsulent, SA coach og har efteruddannelser i sundhedspædagogik, neurorehabilitering og neuropædagogik. Som baggrund for det hele er jeg autoriseret social og sundhedsassistent. Jeg har været både demensfaglig leder og demenskonsulent. Jeg er kendt for at være praksisnær, tæt på og nær ved, hvilket har givet mig en stor faglig viden og en personlig indsigt, i mennesker der her brug for pleje og omsorg, deres pårørende, og i mennesker der arbejder med pleje og omsorg.

 

Jeg har også 32 års personlig erfaring som pårørende inden for senhjerneskade-området. Jeg lærte hurtigt at ”viden er magt”, hvorfor jeg lærte om hjernens spilleregler og lovgivningen. Denne viden har været mig til stor gavn, både som pårørende privat, og i mit arbejde med mennesker med demens.

Siden 1999 har jeg boet 3 generationer sammen, og 4. generation kom til i foråret 2021. Det er det mest meningsfulde og vidunderlige i hele mit liv. Jeg føler det som en gave at få lov at være nærved og tæt på mine forældre, mine børn og nu barnebarn.

Næstekærlighed er en ganske særlig værdig jeg har. Jeg mærker menneskers stemning, tilstand og trivsel.  Og når jeg træder ind af døren træder jeg ind i dit liv, med ydmyghed og nærvær er jeg der på dine betingelser. Jeg gør hvad jeg kan for at se livet gennem dine øjne og formidler min viden i et let forståeligt sprog.

Ethvert forløb med demens er sit eget, og det er ikke alle tiltag, der vil virke for alle. Når jeg hjælper, støtter og rådgiver gør jeg det ud fra en kombination af min uddannelse, faglighed og praktiske erfaring med, hvad der ofte virker, men jeg kan desværre ikke påtage mig ansvaret for evt. udeblevne resultater

Dr2 fandt vejen til mig og min familie tilbage i 2017, og vi sagde ja til at deltage i deres dokumentar ”Når vores forældre bliver vores børn”. Har du lyst, kan du få et indblik i mit liv via dette link.

https://www.dr.dk/drtv/program/naar-vores-foraeldre-bliver-vores-boern_81811

Derfor startede jeg Demenskonsulenten.dk

Idéen kom fra alle de mennesker jeg har mødt i mit arbejde med demens. Jeg har mødt dig som er blevet glemt, og dig som kun huskes svagt når du giver mange ledetråde. Jeg har mødt dig, der mødes med tavshed, og dig der råbes af. Jeg har mødt dig som er utrøstelig, og dig som er vred. Jeg har mødt, set og oplevet demenssygdomme, der forandre resten af livet.

For hver familie jeg har mødt, og det er mange, har jeg mødt pårørende der føler sig ensomme, selvom de er omgivet af familie og venner. Demenskonsulenten.dk er lavet for og til dig og din familie.

Mit hjerte har været med mig gennem hele mit arbejdsliv, og er fyldt med en masse gode, dejlige og kærlige minder om mange forskellige mennesker, med hver deres historie. Hver og en har de alle været med til at gøre mig til den jeg er i dag. 

 

”Jeg hjalp Harry med at holde tre damer i kørestol op med en stok, forestillende tiden gik i stå og gik tilbage til 1944. Harry var tilbage under krigen, hvor han som gårdmand skjulte våben for modstandsbevægelsen. Harry forsvarede sin ejendom mod damerne, og jeg hjalp ham. Jeg gik ind i Harrys danmarkshistorie, og guidede ham tilbage til nuet.”

 

Gennem så mange år, har det, der har bidt sig mest fast i mig som fagperson, været de pårørende; pårørende, der føler ensomhed, føler sig alene, føler sig drænet, og pårørende der spørger mig ”Hvorfor? ”.

Jeg har skabt Demenskonsulenten.dk til pårørende, som savner at blive set, at blive hørt, savner et frirum, savner et netværk, savner at få konkret hjælp, savner at kunne få luft til at rumme, til at ånde, til at elske (igen?), savner at føle sig værdsat som pårørende.

Jeg har skabt Demenskonsulenten.dk til pårørende, som genkender nogle eller alle de følelser (og måske flere), og som spørger ”hvorfor? ” (Uden jeg lover et svar).

Demenskonsulenten.dk er skabt ud af næstekærlighed til dig. Dig, der er pårørende til en med demens, dig, der søger støtte i en verden (eller bare en hverdag), der ikke længere er som den burde være.

Det andre siger

Jeg takker for de rosende ord.

Linda Bumpa Holmberg
Linda Bumpa Holmberg
Læs mere
Jeg kan varmt anbefal min kære Tina, hun er så kompetent til det hun laver, uden hendes lojalitet, hjælp og støtte havde jeg ikke været der hvor jeg er i dag, tak for dig kære Tina ❤
Ebba Vesterbæk Bak
Ebba Vesterbæk Bak
Læs mere
Jeg vil også gerne anbefale Demenskonsulenten og give 5 🌞🌞🌞🌞🌞stjerner 👍😍 men jeg ved ikke hvordan og hvorhenne man gør det, så det bliver her på den her måde. Demenskonsulenten er utrolig god til at fortælle os pårørende hvordan vi skal agere i en given situation og giver altid nogen gode og kærlige svar, når man skriver på hendes side/ væg, hvad det nu hedder. Stor tak herfra ❤️❤️❤️
Laila Susanne Christensen
Laila Susanne Christensen
Læs mere
Her er man i trygge hænder.. svar på de ting man er i tvivl om og omkring.. så vis du sider og ikke aner hvad du skal gøre , så be om hjælp. jeg vil klart anbefale Tina Kjeldsen. 🤗
Tidligere
Næste

Det pressen skriver

Klik på overskrifterne og du bliver ført til artiklerne

Jeg arbejder sammen med

Nyhedsbrev

Får du stillet de rigtig spørgsmål til din demenskonsulent - og får du den rigtige hjælp?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få min tjekliste over ting, du skal bruge din demenskonsulent til + en lille bonus ❤️