Demens på langdistance

Anders oplever at skulle tage sig af demens på langdistance.
Telefonen ringede kl 18.30. Efter jeg havde præsenteret mig, sagde stemmen i røret, “Hej, du taler med Anders. Jeg har hørt et foredrag med dig, og du gjorde stort indtryk på mig.”

“Det glæder mig at høre, hvordan kan jeg hjælpe dig?” spurgte jeg.

Anders fortalte, “da jeg kørte hjem vidste jeg, at du kunne hjælpe mig og min familie. Det handler om vores mor. Ja det handler også om min søger. Min mor bor i Randers, det gør søster også. Jeg bor i Kalundbord. Min søster har virkelig brug for at tale med dig, hun er så belastet af mor og hendes demens.” Der blev en pause i Anders talestrøm af ord.

Jeg bød ind med “du siger, min søster har virkelig brug for at tale med dig. Er din søster enig med dig i det?” – jeg kunne høre tavsheden…

Demens på langdistance

Demens på langdistance

Anders sukkede dybt. “Du taler ind i det som er så svært, min søster ved ikke jeg ringer til dig, men jeg har sendt din folder til hende.”

“Anders” begyndte jeg og fortsatte, “hvor ofte er du i Randers hos din mor og din søster?” Anders begyndte at fortælle om hans liv, hans virksomhed og belastningen som følger med som virksomhedsejer, egen familie, børn og nu også mor med demens i Randers. Tiden, er hans største problem. Og det han så kan, er jo at støtte op om søster ogh endes problemstillinger, ved at betale for ekstra hjælp hos demenskonsulenten.

“Jeg vil meget gerne hjælpe dig og din familie”, lagde jeg forsigtigt ud. “Anders, lige nu er det dig jeg taler med, og der er jeg glad for. Jeg hører du oplever din søster har brug for mig. Jeg er dog ikke sikker på, at din søster er enig med dig. HVad tænker du om det?”

Anders sukkede dybt og svarede, “du har ret, der jo mig der prøver at betale mig væk fra min dårlige samvittighed”. Jeg bekræftede Anders i hans ord, og lavede en aftale med ham.

Anders blev medlem af demenskonsulenten.dk. Anders skriver om de problemer i hverdagen han oplever med demens. Jeg laver en e-læringsvideo og sender ham link til den. På den måde behøver Anders ikke selv at holde øje med mine svar.  Samtidig kan andre medlemmer få glæde af de problemer Anders oplever, måske der er genkendelighed måske der ikke er.

Demenskonsulenten støtter Anders med at gøre det trygt for ham og hans familie, at bo langt væk fra mor med demens.

Nyhedsbrev

Får du stillet de rigtig spørgsmål til din demenskonsulent - og får du den rigtige hjælp?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få min tjekliste over ting, du skal bruge din demenskonsulent til + en lille bonus ❤️