“Satellit”-plejebolig i eget hjem

Har du nogensinde forestillet dig en måde, hvor dine kære med demens, kan blive i deres elskede hjem hele livet?
Det lyder måske som noget fra en fjern fremtid, men det er faktisk en genial ide, som kunne være indenfor rækkevidde. Det handler om ”Satellit”-plejebolig i eget hjem gennem hele døgnet.
Forestil dig dette; din elskede bedstemor, der altid har været hjemmets hjerte, har demens i svær grad. Hun ønsker inderligt at blive i hendes hjem, hvor minderne om glæde og kærlighed ligger gemt i hver en krog. Samtidig ønsker du, at hun får den rette pleje og støtte uden at skulle flytte til en plejebolig. "Satellit" plejebolig i eget hjem

“Satellit” plejeboliger i dit eget hjem, visionær og innovativ måde at tænke fremtidens pleje

Essensen af denne vision er enkel: at bringe pleje og omsorg direkte til familiens hjem, hele døgnet"satellit" plejebolig i eget hjem. Ikke som i traditionelle hjemmepleje-teams. Snarere som et team af specialister, en håndværker, en pædagog, en musiker mm., og selvfølgelig sundhedsfagligt personale. Alle bidrager til at skabe et skræddersyet plejemiljø lige der, hvor din bedstemor er tryg; i sit eget hjem.
Forestil dig, hvordan din bedstemor stadig kan nyde sit hjem. Samtidig får hun hjælp af en håndværker, der støtter hende i hendes kunstneriske interesser, og hjælper så hun fortsat kan udøve sin kunst. Hun får hjælp af en pædagog, der genskaber hverdagens aktiviteter, så hun igen kan lave pandekager til dig.
Forestil dig, hvordan dine forældre, der nu har brug for pleje gennem hele døgnet, kan få den rette støtte uden at skulle flytte væk fra deres hjem, som de har arbejdet så hårdt for at skabe.

Men det stopper ikke her

Ideen om “Satellit”-plejebolig i eget hjem går ud over det individuelle behov. Det bringer en ny bølge af læring og vidensdeling med sig. Det giver ikke bare pleje, det skaber et læringsmiljø hvor kommende fagfolk kan uddannes gennem hands-on-erfaring og mentorskab. Det åbner dørene for en mere tilgængelig og praktisk uddannelse, og gør det muligt for ikke-bogligt stærke at træde ind i plejesektoren – en slags mesterlære.
Det handler om at skabe et nyt kapitel i vores tilgang til pleje, hvor det at blive i sit eget hjem, ikke betyder en kompromitteret plejeoplevelse. Det handler om at værdsætte det, der virkelig betyder noget; at holde fast i vores rødder, vores minder og vores hjem.

"Satellit" plejebolig i eget hjem“Satellit”-plejehjem i eget hjem

Hvordan dine elskede bedsteforældre eller forældre kan modtage pleje, så skal du huske på denne ide om ”Satellit”-plejebolig i eget hjem. En genial idé, der måske kan gøre en kæmpe forskel i vores plejesystem. En genial idé, der kan bringe et strejf af genkendelighed og kærlighed ind til dem, der har mest brug for det.

Jeg har tænkt langt længere end dette korte skriv. Er du blevet nysgerrig? Så send mig en besked, og du høre mere.

Jeg ønsker, at 2024 bliver året, hvor det bedste kommer til sidst, til os alle.
Godt nytår.

"Satellit" plejebolig i eget hjem
#demens #pårørende

https://demenskonsulenten.dk/

 

Nyhedsbrev

Får du stillet de rigtig spørgsmål til din demenskonsulent - og får du den rigtige hjælp?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få min tjekliste over ting, du skal bruge din demenskonsulent til + en lille bonus ❤️